Over Nassau

Historiek

Nassau werd opgericht door de Nederlander Ribbens op 9 maart 1949 en was gevestigd in de Nassaustraat 40-42 te Antwerpen. Voorheen was er op die plaats ook een verfwinkel gevestigd onder de naam Rubens. In 1978 werd Nassau verkocht aan de gebroeders Fasquelle die de zaak runden met hun respectievelijke echtgenotes.

In 1993 werd de zaak verkocht aan de familie De Waegeneere-Demunter. In april 2000 werd concurrent Spits Discount overgenomen waardoor Nassau zo snel expandeerde dat het pand in de Nassaustraat te klein werd.  De zaak verhuisde naar een pand aan het Straatsburgdok.

In juni 2014 werd Nassau overgenomen door Charles De Wit Holding NV, de  eigenaar van De Wit Bunkering, een ander traditioneel familiebedrijf uit de haven van Antwerpen sinds 1947.  De bedoeling is om het bedrijf verder uit te bouwen en intens te gaan professionaliseren.  Hiervoor werden de eerste stappen reeds in 2015 gezet :

  • Nieuwe locatie vanaf maart : grotere winkel met een mooie showroom
  • Uitbreiding met afdeling Yachting
  • Uitbreiding assortiment voor ALLE prijscategorieën
  • Uitbreiding openingsuren & dienstverlening via het water buiten kantooruren
  • Lancering webshop vanaf april 2015

     

Activiteit

Oorspronkelijk was de focus op levering van scheepsbenodigdheden, waarin het bedrijf gespecialiseerd is in alle mogelijke items die de scheepvaart nodig heeft. De nieuwe eigenaars focussen nu ook op de doelgroep van yachting en haven gebonden ondernemingen.